AKTUELNO

Srpska ne smije dozvoliti formiranje migrantskih centara na svojoj teritoriji

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za bezbjednost Darko Babalj naglasio je da Srpska ne smije da dozvoli formiranje migrantskih centara na svojoj teritoriji, već treba isključivo da pomogne u rješavanju problema u vezi sa očekivanim pogoršanjem situacije kada je riječ o migrantskoj krizi.
– Republika Srpska treba da nastavi da se ponaša kao i do sada – u skladu sa zaključcima koji su već doneseni – rekao je Babalj Srni.

Prema njegovim riječima, situacija je zabrinjavajuća i iziskuje jačanje koordinacije između Savjeta ministara i vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

– Strategije koje su usvojene moraju biti primijenjene, ali je problem što resursi kojima BiH raspolaže nisu dovoljni da sačuvamo svoju granicu. Ovo je problem kojem treba najozbiljnije pristupiti i iznaći rješenje koje najmanje boli sve strane – ukazao je Babalj, koji je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Babalj je ocijenio da je BiH mali igrač u velikoj igri kakva je migrantska kriza i da će biti dobro ako bar bude umanjena šteta koju ona nosi sa sobom.
Izvor: SRNA