AKTUELNO

Oko 60 učesnika u Banjaluci na regionalnom skupu o migracijama

Regionalni skup “Migracije: Globalne i regionalne perspektive”, koji se danas održava u Banjaluci, okupio je oko 60 učesnika s ciljem razmjene iskustava i perspektiva o migracijama kao jednom od globalnih bezbjednosnih izazova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.
Na skupu učestvuju predstavnici različitih institucija i međunarodnih organizacija iz oblasti bezbjednosti, akademske zajednice i nevladinog sektora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pružilo je podršku Evropskom centru za bezbjednosne studije “Džordž C. Maršal” iz Njemačke u organizaciji ovog skupa, čiji je cilj i predstavljanje aktivnosti ovog centra i unapređenje saradnje sa lokalnim ekspertima iz različitih oblasti, saopšteno je iz MUP-a.

Na skupu, osim MUP-a Srpske, učestvuju i predstavnici Poreske uprave Republike Srpske, MUP-a FBiH, MUP-a Kantona Sarajevo, Policije Brčko distrikta, Agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Među učesnicima su i predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, ministarstava bezbjednosti i odbrane u Savjetu ministara, Oružanih snaga BiH, Ambasade SAD u BiH, Misije OEBS-a u BiH, te Eufora.

Na skupu učestvuju i predstavnici Univerziteta u Zagrebu i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, Fondacije “Udružene žene” Banjaluka.
Izvor: SRNA