NETWORK

SRBIJA: VIŠE NE MOGU DA KRIJU POBUNU MIGRANATA

Bilo je potrebno 4 dana da bi zvaničnici Srbije potvrdili istinitost priče o pobunu migranata u Adašvcima, nakon što se vest proširila na društvenim mrežima, a sama informacija je napadnuta da je „lažna vest“.
Vojska Srbije je ispred dva migrantska centra pucala u vazduh u znak upozorenja kako niko od migranata ne bi pobegao iz karantina, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je naveo da su u migrantskim centrima u Adaševcima kod Šida i u Krnjači kod Beograda vojnici pucali u vazduh kako bi smirili situaciju.
„To su bili događaji u našoj zoni odgovornosti i razrešeni su najbolje moguće“, rekao je Vulin za Televiziju „Pink“.

On je podsetio da su migranti u 24-časovnom karantinu u svim centrima dok traje vanredno stanje zbog koronavirusa. Dodao je da Vojska Srbije striktno poštuje zakon i pravila službe i da svaki vojnik zna da niko ne sme da mu otme pušku.

U migrantskim centrima u Srbiji smešteno je oko 8.800 migranata i, prema podacima nadležnih od prošle nedelje, niko od njih nije zaražen koronavirusom.
Ukoliko bi ova informacija bila istinita, Srbija srbija bi bila medicinski fenomen u Evropi, jer zaražene migrante imaju Nemačka, Švedska, Mađarska, SAD, Turska i brojne druge zemlje zapada.

Izvor: Vesti dana