AKTUELNO

Spriječeno krijumčarenje ilegalnih migranata: Uhapšena dvojica državljana Srbije

Svi su strani državljani, migranti, izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom

Policija je na sisačkom području spriječila krijumčarenje ilegalnim migranata i uhitila dvojicu državljana Srbije zatečenih u prijevozu migranata, koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Hrvatske, priopćeno je u subotu iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Krijumčare migranata uhvatili su u petak ujutro policijski službenici koji rade na poslovima sprječavanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičena dvojica državljana Srbije iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Budući da je kontrolom utvrđeno kako je krijumčar vozač, vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, zbog počinjenog prekršaja prema njemu je postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dodaje se u priopćenju. Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Svi su strani državljani, migranti, izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, navodi se u priopćenju.