AKTUELNO

Spriječena tri slučaja krijumčarenja migranata

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracijama su s petka na subotu, 16./17. veljače, na području Gline, Gvozda i Topuskog, proveli tri odvojena kriminalistička istraživanja nad hrvatskim državljaninom i državljaninom Ukrajine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Oni su zaustavljeni i zatečeni u prijevozu stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, a u trećem događaju počinitelj je u bijegu i za njim se intenzivno traga.

Svi strani državljani su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja jedan od osumnjičenih je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, dok protiv drugog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: sisak.info