AKTUELNO

Sikter Memiću!!! Ti si banditima i ubicama dijelio dopune za mobitele!

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u januaru je budžetskim parama sponzorisao migrantske bandite i dijelio im dopune za mobitele, čime im je izražavao dobrodošlicu, da bi sada nakon ubistva Jasmina Berovića (36) izražavao saučešće i tražio  sigurnost za građane. Šta je to nego ogavno licemjerje predstavnika one bošnjačke strukture koja je po osnovu vjerskog sentimenta držala hutbe u džamijama i lagala Bošnjake da im je vjerska obaveza i dužnost pomagati “muhadžire”. Za to vrijeme, na društvenim mrežama, kao i na portalu Antimigrant, objavljivani su apeli bošnjačkoj politici da ne izdaje narod i domovinu, da ustukne pred ovom klopkom…

Evo te današnje licemjerne izjave načelnika Ilidže Memića, koji očito zaboravalja da je upravo on, narodnim parama, sponzorirao bandite i ubice:

“Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izrazio je žaljenje i osudio nemili događaj koji se desio sinoć u naselju Otes u kojem su migranti ubili državljanina BiH, a dvojicu teško povrijedili. Porodici preminulog izrazio je saučešće, a od odgovornih za red i sigurnost zatražio da ne dozvole nekontrolisano kretanje i kršenje zakona licima za koja su odgovorni.” (https://depo.ba/clanak/209563/memic-o-ubistvu-u-otesu-3-000-migranata-nekotrolisano-hoda-trazimo-odgovornost)

A evo i informacije iz januara 2020. godine…
On je kazao da stotine migranata već dva mjeseca boravi na ovoj lokaciji te je pohvalio njihovo ponašanje.
“Očekivali smo da se svašta može dešavati s obzirom na njihov broj, ponašanje, status ili namjere. Ali veoma smo iznenađeni da ima samo mali broj problema koje prave pojedinci. Ništa nije krenulo u lošem smjeru”, rekao je.
Na ideju da se migrantima doniraju dopune za mobitele došlo se nakon promišljanja šta je migrantima u ovom trenutku najpotrebnije s obzirom na to da su odvojeni od porodica.
“Krenuli su na put za koji ne znaju dokle će stići. Sračunali smo šta bi bilo najhumanije, jer svi imaju porodice, a najveći trošak su im telefonski računi. Mi smo zato odlučili da im u okviru skromnih mogućnosti, više simbolično, nego što ćemo napraviti veliki pomak, dodijelimo po 15 KM za njih 650. Ne mislimo da smo skinuli brigu, mislim da smo uradili nešto sitno što je trebalo uraditi”.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/senaid-memic-podijelio-telefonske-dopune-migrantima-po-15-km-za-650-osoba/200131048
https://youtu.be/T6aB5L4HCPA