NETWORK

Policija opet hvatala krijumčare ljudima – uhvatili su petoricu, a dvojica su im umakla

Karlovačka policija je u četiri dana u šest slučajeva spriječila krijmčarenje ljudi, i to u periodu od 20. do 23. veljače na području Cetingrada, Rakovice, Slunja i Vojnića.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su osobe starosti između 23 i 47 godina (državljani Turske, Poljske, Hrvatske, Rumunjske i državljanin Sirije s dozvolom boravka u Španjolskoj) te dva nepoznata počinitelja koji su pobjegli iz vozila i za kojima se i dalje traga, iz koristoljublja prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku – kažu u policiji.

Strane državljane su prevozili u osobnim, teretnim i kombi vozilima, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana.
Prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

– Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv šestorice osumnjičenih te dvoje nepoznatih počinitelja podnesene su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, dok je protiv 29-godišnjeg državljanina Turske podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima i Zakon o sigurnosti prometa na cestama, priopćili su iz policije.

Izvor:kaportal.net.hr