AKTUELNO

Mladić (20) iz BiH pomagao migrantima koji su gumenim čamcem prešli granicu

Policijski službenici su prema stranim državljanima proveli postupak u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonom o strancima

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod u srijedu su oko 0:50 sati, na obali rijeke Save, zapadno od Slavonskog Broda, uočili osam osoba koje su nezakonito iz Bosne i Hercegovine pomoću gumenog čamca preko rijeke Save prešle državnu granicu.

– U blizini se nalazio osobni automobil i 20-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine), koji je sačekao osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu te ih iz koristoljublja namjeravao prevesti u druge zemlje Europske unije – izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijski službenici su prema stranim državljanima proveli postupak u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonom o strancima.

Također su 20-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, stoji u izvještaju.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/844843/mladic-20-iz-bih-pomagao-migrantima-koji-su-gumenim-camcem-presli-granicu