NETWORK

Migranti izbačeni iz centra u Subotici zbog epidemije Korona virusa, plan režima je da ih rasporede po drugim gradovima

Prihvatni centar u Subotici je zatvoren, a ekonomski migranati koje su bile smeštene u ovom objektu, raspoređene su u druge centre, potvrđeno je danas iz Komesarijat za izbeglice i migracije.

Prema nezvaničnim informacijama, objekat Prihvatnog centra u Subotici trebalo bi da bude osposobljen za prihvat državljana Srbije koji su došli iz inostranstva.

Sličan scenario sproveden je u Vojnoj ustanovi Morović, gde je tokom jučerašnjeg dana formiran kamp u kojem je smešteno oko 60 osoba, državljana Srbije koji su pristigli na Granični prelaz Horgoš iz inostranstva, a nemaju prebivalište na teritoriji Srbije.
Organizacija “Azil u Srbiji Asylum Protection in Serbia” juče je na svom nalogu na Tviteru objavila informaciju da ekomski migranti koji žive u Srbiji, bez detaljnih informacija, prebačene autobusima u Beograd.

Danas su autobusima svi migranti iz subotičkog kampa prebačene u kamp u Beogradu na dva meseca. Kamp je zatvoren, a svi su zamoljeni da uđu u autobuse, bez detaljnijih informacija o čemu je reč, tako da su mnogi zbunjeni i uplašeni dok naoružana vojska sprovodi ovu akciju, navedeno je u postu ektremne pro-migracione grupe.

Objekat Prihvatnog centra u Subotici predat je na dalje upravljanje nadležnim državnim organima.

Izvor: Vesti dana