AKTUELNO

Lažni Reis: Zašto ovako ne brani Bošnjake od migrantskog terora?

Već dvije godine, a posljednjih mjeseci intenzivno, traje teror migrantskih bandita nad Bošnjacima, posebno u Unsko-sanskom kantonu, ali, reisu-l-ulema Kavazović nije našao za shodno da piše otvoreno pismo domaćim vlastima i da traži zaštitu Bošnjaka. Nije mu naumpalo ni da, recimo, piše otvoreno pismo ambasadoru Pakistana u BiH i da traži njegov angažman na povratku pakistanskih migranata u zemlju porijekla. Kako je moguće da reisu-l-ulema Kavazović bude toliko bezosjećajan u odnosu na patnje i strah bošnjačkog naroda, koji već mjesecima živi u vanrednim okolnostima i stanju psihoze? Obijaju se i spaljuju bošnjačke kuće, krade se bošnjačka imovina, narod ne smije djecu pustiti vani, živi se u ratnom stanju… …Dok Merhametova kuhinja sa kazana hrani baš one koji terorišu Bošnjake. Odgovor je kratak: Islamska zajednica je lancima korupcije i kriminala uvezana u prihvat i prehranu migrantskih bandi koje terorišu Bošnjake, pa je i Reisu i Islamskoj zajednici svejedno što Bošnjaci žive u strahu. Otud je apsolutno licemjerje tog marionetskog reisa Kavazovića kad on, kobejagi, diže svoj glas protiv nasilja nad Bošnjacima u Crnoj Gori! Nasilje u Bosni nad Bošnjacima traje mjesecima, ali, Reis šuti, jer bi morao prozvati i sebe i Islamsku zajednicu koja hrani migrantske bande terorista i kriminalaca.  Taj njegov apel za zaštitu Bošnjaka u Crnoj Gori nema moralnog pokrića, laž je i licemjerje, jer neko ko je iskren ne bi mogao brinuti za Bošnjake u Crnoj Gori, a ne brinuti za Bošnjake u Unsko-sanskom kantonu.

U nastavku informacija agencije MINA…

Reisu-l-ulema pisao ambasadorima više zemalja zbog napada na muslimane u Crnoj Gori

Nakon novih napada na Bošnjake i muslimane u Crnoj Gori, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pisao je ambasadorima više zemalja akreditovanim u našoj zemlji.

U pismu koje je uputio ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Ujedinjenog Kraljevstva (UK), Republike Turske, Savezne Republike Njemačke, Talijanske Republike, Francuske Republike i Ruske Federacije, reisu-l-ulema upozorava na dugo iskustvo zločina i progona kojima su Bošnjaci i muslimani na tim prostorima bili izloženi zbog čega je njihov strah opravdan kada vide da se iste ideologije koje su bile osnova ranijim zločinima ponovo vraćaju u javni i politički prostor.

Od Vlada država kojima je reisu-l-ulema pisao traži se zajednička reakcija i apeluje na vjerske lidere da svojim stavovima i postupcima ne šire mržnju i netrpeljivost među narodima i građanima.

(MINA)