NETWORK

Krijumčari migranata pokušali da pobjegnu policiji, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a više ih je povrijeđeno kada su krijumčari migranata, bježeći od policije, sletjeli s puta u šumu kod Velike Gorice.

Policija, koja vrši pojačanu kontrolu nezakonitih migracija, prošle noći uočila je dva terenca marke “Volvo” austrijskih i “Mercedes” mađarskih registracije, koje su pokušali da zaustave.

Vozila se, međutim, nisu zaustavila na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika koji su krenuli za njima u potjeru u koju su se potom uključili i zagrebački policajci, saopćila je policija.

Tom prilikom “Mercedes” je sletio s kolovoza u šumu, a “Volvo” je prvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i, također, sletio s puta u šumu, a iz policije su naveli da je tom prilikom smrtno stradao suvozač u “Volvu”.

Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da je riječ o stranim državljanima, pobjegle su u šumu, ali su ubrzo pronađene. Utvrđeno je da su dva vozila prevozila više stranih državljana, od kojih je većina povrijeđena zbog čega im je ljekarska pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.

Izvor: Dnevni avaz