VIDEO

KRETEN I KUKAVICA premlaćuje vršnjaka, u gradu koji se nalazi pod migrantskim terorom

Zastrašujući krici dječaka kojega premlaćuje vršnjak iz razreda, dok drugi gledaju, i to u gradu čiji se građani nalaze na udaru migrantskog terora. Prvo što se treba zapitati jeste nad roditeljima jednog i drugog dječaka! Kako li je roditeljima koji čuju krike svog djeteta kojega katilski premlaćuje kreten iz razreda? Kako li je roditeljima ovog kretena, da li razumiju da su odgojili kretena, da li će i oni razumjeti da su kreteni ako se podhitno javno ne oglase i ne upute izvinjenje porodici pretučenog dječaka. Na kraju, ono najbitnije: Da li su svi oni svjesni da će uskoro morati zajedničkim snagama, zajedničkom žrtvom, braniti slobodu zajednice pred migrantskim bandama. Ovaj nasilni kreten i kukavica, koji tuče bespomoćnog dječaka, bezbeli nema hrabrosti da se suprotstavi ma kojem migrantskom banditu, da zaštiti građane od njih, jer je ovako silan, i jadan, samo kad treba i može tuči slabije.
U nastavku tekst koji smo preuzeli sa Cazin.net
Nedavno smo pisali o vršnjačkom nasilju nad učenicima koje se desilo u jednoj od srednjih škola u Cazinu, kao i o reakciji Uprave škole.

Međutim, slična dešavanja su zabilježena i u drugim školama na području USK.

Na društvenim mrežama se može vidjeti snimak na kojem jedan učenik fizički napada drugog, dok drugi učenik snima cijelo dešavanje a ostali ne poduzimaju ništa osim što smijehom odobravaju ovakav čin. Navodno se ovaj nemili događaj desio u Velikoj Kladuši, u jednoj od tamošnjih škola.

Stiče se dojam da je vršnjačko nasilje u porastu i pored epidemioloških mjera gdje je smanjen broj učenika koji smije boraviti u zatvorenom prostoru.

Ukoliko neko poznaje identitet aktera ovog dešavanja važno bi bilo da građani prijavljuju ovakve slučajeve nadležnim institucijama, a u svrhu sprečavanja i prevencije ovakvih događaja nadalje.

Dosadašnja praksa koja se provodila u cilju animiranja građana, sudionika školskih procesa pa i samih učenika i uposlenika škola nije dala željene rezultate što bi u konačnici moralo rezultirati ozbiljnijim i adekvatnijim mjerama kako bi se ovo društveno neprihvatljivo ponašanje svelo na minimum ili u potpunosti iskorjenilo.

https://www.cazin.net/vijesti/uznemirujuci-video-kako-tuku-ucenika-u-razredu-dok-vecina-drugih-samo-posmatraju-foto-video

 

https://www.youtube.com/watch?v=dpzJG9jFHz0