AKTUELNO

Dok se čeka izručenje iz Beograda, raspisana potjernica za trećim osumnjičenim za ubistvo Jasmina Berovića

Javnost nije dobila odgovor na pitanje: koje su državne strukture pomogle u ekspresnom prebacivanju ubica Jasmina Berovića preko granica Bosne i Hercegovine? Niti ima odgovora na pitanje a zašto se osumnučeni za ubistvo konačno ne prebace iz Srbije i Kosova u BiH? Zanima nas i kakva je eventualna uloga IOM-a, Internacionalne organizcije za migrancije, u ovom slučaju?

Još uvijek se čeka na izručenje dvojice Markonaca uhapšenih u Srbiji i na Kosovu, a koji se, također, sumnjiče za ubistvo Berovića.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je, raspisalo međunarodnu potjernicu za 25-godišnjim Marokancem Hananijem Benazijem, za kojeg se sumnja da je treći migrant koji je učestvovao u ubistvu Sarajlije Jasmina Berovića 17. novembra prošle godine.

Još uvijek se čeka na izručenje dvojice Marokanaca uhapšenih u Srbiji i na Kosovu, a koji se, također, sumnjiče za ubistvo Berovića.

Podsjećamo, Jasmin Berović ubijen je 17. novembra. Krvavi napad se dogodio oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes.

U sukobu s trojicom migranata teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija.

https://depo.ba/clanak/212049/svirepo-ubistvo-jasmina-berovica-raspisana-medunarodna-potjernica-za-marokancem-benazijem