AKTUELNO

Besana noć mještana Kličići – migranti provalili nekoliko kuća

Naselje Kličići u zadnjih mjesec dana pogođeno je provalama od strane migranata. Zbog toga su se mještani već odavno organizirali i svaku večer “stražare” nastojeći sačuvati svoju imovinu. Ipak, i pored njihove volje i upornosti migranti i dalje uspijevaju provaliti u kuće. Više ne biraju ni da li je neka kuća prazna ili u njoj trenutno neko boravi.

Tako se desilo i sinoć, oko jedan sat iza ponoći, Kličiće su obasjavale policijske rotacije i to je bio početak besane noći.

Nakon što su pokušali provaliti u prvu kuću, pozvana je policija, koja se ubrzo našla na mjestu događaja, a migranti su već bili kod druge i treće kuće pokušavajući provaliti balkonski prozor i tu ih je policija omela.

Počela je potjera za njima, mještani su izašli ispred kuća. Potraga se nastavila nakon što su se migranti preko livada došli u selo Ikanovići i tamo nastavili provaljivati.

Potraga je okončana negdje oko 04:00 sata ujutro kad ih je policija uspjela uhapsiti.

Mještani Kličića i Ikanovića su potreseni i ne znaju šta da očekuju od noći koje su pred njima. Najteže to podnose osobe koje su starije životne dobi i koje su same u kući.

Ovim putem čestitamo cazinskoj policiji, koji su bili na intervencijama i koji su dali sve od sebe da se počinitelju uhvate.

Izvor: Cazin.ba