AKTUELNO

Tužilac naredio istragu za krijumčarenje migranata

TUŽILAŠTVO BIH: Dežurni tužilac naredio istragu u okviru procesuiranja krijumčarenje migranata

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Burundija, Gvineje Bisao, Kameruna i Konga, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje

Dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine naredio je da se provedu istražne radnje u okviru procesuiranja krivičnog djela krijumčarenje migranata.

Nakon zaprimanja informacije, dežurni tužilac je dao policijskim zvaničnicima uputstva za dalje postupanje u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući u okviru dežure, tužilac Tužilaštva BiH zaprimio je informaciju od pripadnika Granične policije BiH, da su na području Zvornika, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljana BiH u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afro-azijskog porijekla.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Burundija, Gvineje Bisao, Kameruna i Konga, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, gotovo svakodnevno preduzima aktivnosti u oblasti procesuiranja krivičnih djela povezanih sa ilegalnim migracijama u Bosni i Hercegovini.

https://avaz.ba/vijesti/bih/765465/dezurni-tuzilac-naredio-istragu-u-okviru-procesuiranja-krijumcarenje-migranata