AKTUELNO

Strah zbog migranata zavladao Sarajevom: Komesar zabranio godišnji policajcima

Policijski komesar MUP-a KS Nusret Selimović donio je odluku da policajci ne mogu uzimati godišnji odmor u periodu od 15. decembra 2019. godine do 15. januara naredne godine.
Ova odluka je donesena kao vid odgovora na povećan priliv migranata na području Kantona Sarajevo, ali i zbog najavljenih manifestacija i javnih događaja vezanih za predstojeće vjerske i novogodišnje praznike.
Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić za Klix.ba je kazao da je povećan broj policijskih službenika na lokalitetu Blažuja i Ušivka, odnosno na području Ilidže i Hadžića kako bi se osigurala bezbjednost građana i njihove imovine.

Uprkos pojačanom policijskom prisustvu, mještani Blažuja kažu da se ne osjećaju sigurno s obzirom da grupe migranata od jučer ujutru slobodno šetaju okolnim livadama pored privatnih imanja, vrše nuždu, bacaju smeće i kucaju na vrata mještana tražeći pitku vodu i hranu.

Mještani su također primjetili da je području Blažuja, na livadi iza kasarne, danas pristiglo nekoliko privatnih automobila iz kojih su izašli migranti sa stvarima.

Izvor: Usn