AKTUELNO

Slavonski Brod: U automobilu švercao deset migranata

Dana 1. lipnja, u 22.50 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su prilikom nadzora, u Slavonskom Brodu, u Zagrebačkoj ulici, zaustavili osobni automobil (nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije), kojim je upravljao 28-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine).

 

U automobilu je uočeno 10 ilegalnih migranata (državljana Republike Turske). Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi, prevozio migrante koji su nezakonito iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku.

 

Policijski službenici su 28-godiišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Izvor:portal.035