AKTUELNO

Razjašnjen napad na 15 migranata iz Afganistana: Kod hrvatske granice napali ih i ozlijedili Pakistanci

Dovršeno je krim istraživanje vezano za pronalazak 15 stranih državljana (šest muškaraca, pet žena i četvero djece) na području Policijske postaje Glina prije dva dana, među kojima su dvojica muškaraca zatečena s ozljedama.
Utvrđeno je da su svi strani državljani Afganistana na neutvrđenom mjestu nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Oni su tijekom kriminalističkog istraživanja izjavili da ih je u šumi na području BiH dok su se kretali prema Republici Hrvatskoj, presrela skupina Pakistanaca tražeći od četvorice muškaraca novac i mobitel, a nakon što su oni to odbili, isti su ih fizički napali te im otuđili novac i mobitele.
U fizičkom napadu ozlijeđene su dvojica migranata kojima su ozljede nanijete oštrim predmetom, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede.
Zbog postojanja sumnje da je na štetu četvorice državljana Afganistana počinjeno kazneno djelo razbojništva zaprimljene su kaznene prijave.
Svi strani državljani su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom te su smješteni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.
Izvor: Novi list