VIDEO

Radončić: Ilegalni migranti su dobili ohrabrenje da krenu ka BiH

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić organizirao je vanrednu konferenciju za medije povodom izjava člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i saopćenja Ambasade Pakistana u BiH u vezi s boravkom ilegalnih migranata iz te zemlje u BiH.Radončić je, između ostalog, kazao da on nijednom riječju nije uvrijedio ambasadora Pakistana.

– Najavio sam novu strategiju mjera protiv migrantske krize, a to je deportacija ilegalnih migranata. Danas smo imali reakciju člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, koji je primio ambasadora Pakistana, i gospođe Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova, koja je, također, primila ambasadora Pakistana, gdje su, praktično, potpuno stali na drugačiji koncept rješavanja ovog pitanja od mog – rekao je Radončić.
Kazao je da je njegov koncept prozapadni, legalistički, da svi migranti moraju otkriti svoj identitet.

– Ne želim polemisati s gospodinom Šefikom Džaferovićem. Niko ne treba da se obraća na adresu Ministarstva sigurnosti i meni lično nego na adresu Šefika Džaferovića, gospođe Turković i stranke koja vodi tu politiku. Ovakvom reakcijom Džaferovića i Turković mislim da su ilegalni migranti u Grčkoj i drugim zemljama dobili poruku ohrabrenja da krenu ka našoj državi i zapadnoj Evropi – rekao je Radončić.

Izvor: Usn