AKTUELNO

Pet osoba lišeno slobode zbog krijumčarenja 30 migranata

Pripadnici Postrojbe granične policije Kamensko u petak su spriječili su krijumčarenje 30 osoba afroazijskog podrijetla u mjestu Rašeljke u općini Tomislavgrad.

Naime, mobilna ophodnja Granične policije zaustavila je tri putnička vozila, za koja su postojala operativna saznanja da krijumčare migrante. Pokušali su prokrijumčariti 30 osoba afroazijskog podrijetla preko državne granice, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Jednim vozilom marke VW Passat upravljao je državljanin BiH V. M., drugim vozilom marke Renault Megane upravljao je državljanin BiH E. I., sa suvozačem N. M., dok je trećim vozilom marke Mercedes Vito upravljala državljanka BiH E. B., čiji je suvozač bio državljanin Italije M. Q.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje ljudi” o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Kod osobe koja je upravljala vozilom Mercedes Vito pronađena je i određena količina “speeda”. Osoba koja je upravljala vozilom Renault Megane imala je krivotvorenu vozačku dozvolu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela bit će kontaktirano i nadležno županijsko tužiteljstvo. Krijumčareni migranti predani su Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje, a dvojica će biti saslušana u svojstvu svjedoka.

Rad na predmetu se nastavlja.

federalna.ba/Fena