AKTUELNO

PAKISTANAC ODLEŽAO KAZNU U ZATVORU U BIHAĆU ZBOG DILANJA DROGE, SAD JE PROTJERAN

Služba za poslove sa strancima jučer je izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Pakistana s zabranom ulaska i boravka ne teritoriji BiH u periodu od tri godine, zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pakistancu je određena i mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar.

Naime, u ranijem periodu pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedničkim aktivnostima pronašli su državljanina Pakistana koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadležni sud državljanina Pakistana je osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci radi počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih, koju je on izdržao u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Bihaću.

Služba za poslove sa strancima Pakistancu je utvrdila identitet, te se poduzimaju daljnje mjere i radnje radi njegovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Izvor: USKinfo.ba | klix.ba