NETWORK

Njemačka: Migranti pretukli vatrogasca na smrt

Sedam mladića uhapšeno je u nemačkom gradu Augsburg, nakon što su krvnički pretukli vatrogasca na Božićnoj pijaci u tom bavarskom gradu.
Prebijanje sa smrtnim ishodom desilo se nakon što je vatrogasac Roland S. zajedno sa svojom suprugom ušao u raspravu sa Halidom S. Tursko-Libanskim migrantom i njegovom bandom od njegovih 6 prijatelja, prenosi Špigl.

Grupa mladića starosti 17-20, okružila je čoveka i pretukla ga toliko brutalno da je sat vremena nakon napada preminuo u bolnici. Prijatelj vatrogasca star 50 godina, pokušao je da se umeša i prekine napada, ali je takođe povređen od strane mladih migranata, koji imaju tursko državljanstvo.

Kao odgovor na smrtonosni napad gradonačelnik Augsburga Kurt Gribl rekao je „Srce mi je teško zbog tuge, da je Augsburg postao scena velikog nasilja“

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Sehofter takođe je komentarisao napad, rekavši da je duboko uznemirujuće da je „miroljubivi građanin jednostavno prebijen na smrt“.

Vatrogasne stanice širom Nemačke zapalile su ujutru u znak žalosti sveće u znak žalosti zbog kolege koga su ubili migranti.

„Ne možemo da promenimo ono što se desilo, ali možemo da pokažemo da vatrogasci zaslužuju da žale sve kolege“ rekao je potparol nemačke vatrogasne brigade.

Nije poznato da li je napad na Božićnoj pijaci bio motivisan rasnom ili verskom mržnjom.

Izvor: Dnevna Gazeta