AKTUELNO

Nakon pokušaja ubistva u Bihaću: Otkud “napaćenim muhadžirima” prijateljica za “namirivanje duga”?

 

DRUGA STRANA MEDALJE U BIHAĆU: Migranti tvrde da je Majetić iznajmljivao kuću pa zaprijetio da će povesti njihovu prijateljicu da “namiri dug”

Slučaj troje migranata iz Maroka koji su lišeni slobode nakon što su u Bihaću teško povrijedili Hazima Majetića, stanovnika ovog grada, dodatno je pojačao ionako naglašeno antimigrantsko RASP0L0ŽENJE ne samo u Unsko-sanskom kantonu nego i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Migranti su policijskim službenicima detaljno ispričali šta je prethodilo KR*AV0M  SUK0BU, koji je okvalificiran kao kri**čno djelo ub**tvo u pokušaju, piše portal Krajina.ba.

Prema njihovim riječima, Hazim Majetić je migrantima iznajmljivao smještaj u napuštenim tuđim kućama. Takva je bila i kuća u kojoj je stanovalo troje Marokanaca. K0BNE noći 3. januara 2021. godine, Majetić, koji stanuje u Cazinskoj ulici u naselju Prekounje, posjetio ih je i tražio da mu plate 50 maraka, koliko su mu, navodno, dugovali za prehodne dvije noći koje su proveli u “njegovoj” iznajmljenoj kući.

Nakon što su mu troje migranata, njegovih “podstanara”, rekli da nemaju novca i da će platiti kad budu imali, Majetić je zaprijetio da će sa sobom povesti žensku osobu i i tako “namiriti” njihova dugovanja. Uslijedila je gužva tokom čega je jedan od Marokanaca uzeo N0Ž i UB0 Hazima Majetića u ST0MAKA, piše Krajina.ba.

Majetić je 2010. godine lišen slobode nakon što je sa svojom majkom Razijom sum**ičen da su ub*li svoju komšinicu Fethiju Čaušević, čiji su tijelo bacili u rijeku Unu.

Njegova majka je osu*ena, dok je on oslobođen s obzirom na to da, kao SR0DNIK, nije mogao odgovarati za prikrivanje ZL0ČINA.

DRUGA STRANA MEDALJE U BIHAĆU: Migranti tvrde da je Majetić iznajmljivao kuću pa zaprijetio da će povesti njihovu prijateljicu da “namiri dug”