AKTUELNO

MIGRANTSKO PITANJE I DALJE POLICIJI OSIGURAVA PUNE RUKE POSLA

Iako se prema stručnim mišljenjima ova populacija cijeni ranjivom u pogledu pandemije, do sada nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom među migrantima…
Kamp Lipa nije riješio problem prisustva migranata na gradskim ulicama, u napuštenim objektima i prenapučenim prihvatnim centrima.

Iako se prema stručnim mišljenjima ova populacija cijeni ranjivom u pogledu pandemije, do sada nisu zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom među migrantima. Kako bi pravovremeno reagirali i spriječili neželjene i iznenađujuće posljedice, svake srijede testirat će se oko 20 migranata u pet prihvatnih centara u USK, bez čekanja na simptome.

Broj migranata koji su smješteni na Lipi je oko 800. Ovdašnja policija ima pune ruke posla, jer značajan broj migranata i dalje bježi sa Lipe, vraćaju se u Bihać, a onda ih službenici MUP-a opet vraćaju u migrantski centar.

Video možete pogledati ovdjehttp://www.rtvusk.ba/vijest/usk-migrantsko-pitanje-i-dalje-policiji-osigurava-pune-ruke-posla/38754?fbclid=IwAR1xQKeRxUsWl6RxT-DYAn9xphj8NwhnbkAsjVtLs4Ki2dv36JA7WlzKdSA

Izvor: RTV USK