AKTUELNO

Migrantski teroristi uništili 20 policijskih vozila prilikom napada na policiju u Blažuju

Napad na policiju “Oslobođenje” bespramno naziva “sukobom”, kao da su policija i migranti isto!
U nastavku tekst iz “Oslobođenja”…

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je danas da je tokom sukoba u mitrantskom kampu u Blažuju pričinjena velika materijalna šteta na vozilima kantonalne Uprave policije MUP-a jer je oštećeno 20 vozila i šest automobila koje koristi Međunarodna organizacija za migracije i agencije za bezbjednost.

On je obavijestio članove Vlade Kantona Sarajevo o sinoćnjim događajima u migrantskom centru Blažuj, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira, a epilog je više uništenih automobila MUP-a, te dva povrijeđena policajca i jedan zaposleni IOM-a.

Katica je naglasio da u tom kampu ima do 3.500 migranata, što je iznad kapaciteta tog migrantskog kampa, prenijela je Srna.

“Došlo je do eskalacije nereda, postoje određen indicije kako je došlo do tih nereda. Bez pravovremene i efikasne reakcije policije ovo je zaista moglo eskalirati i izazvati teže posljedice“, kazao je Katica te, kako prenosi Patria, dodao da su sinoć angažirani pripadnici i Jedinice za podršku i Jedinice za specijalističku podršku što govori o ozbiljnosti cijele situacije.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ministar-mup-a-ks-a-tokom-nereda-u-blazuju-osteceno-20-policijskih-vozila-622896