NETWORK

Migranti pozirali kao lažni taksisti, da bi silovali pijane žene i studenktinje!

Severnoafrički migranta uhapšen je u vezi sa silovanjem mlade žene u Briselu, koja svediči da je ušla u lažni taksi nakon što je otišla sa prijema na fakultet.
Prvi dan na Univerzitetu Libre de Bruxelles, završio se tragično za studentkinju, kada je predator koji se maskirao za lažno pretstavlja kao vozač za Collecto ride – kompaniju brutalno silovao prenosi list L’Averin.

Sutradan devojka je napisala svoje iskustvo na Fejsbuk grupi „ULB Confessions“, kako bi upozorila druge potencijalne žrtve.
„Mislim da traži plen oko Jafke groblja, kada vidi pijane devojke samo, on stane i pretvara se da je Collecto taksista, objašnjava joj da je spreman da je poveze bilo gde, onda ih ovdi van Brisela u svoju kuću i siluje“ kaže žrtva.

Ipak upozorenje studentkinje nije bilo dovoljno, pa su se pojavili novi zastrašijući statusi. Nakon statusa prve devojke, u javnost su izašle nove žrtve.

Javni tužilac u Briselu potvrdio je da je prošlog petka uhapšen muškarac star 44 godine, kojem nisu hteli da saopšte puno ime pa je označen samo inicijalima YB, a muškarac je optužen salovanje i fizički napad uz pretnju oružjem prenosi RTL.

Ovo nije prvi put da migranti koriste taksi službe kako bi namamili žene u svoje vozila i kasnije ih otimali i seksualno zlostavljali. Vozač Ubera Mohammad Awais star 28 godina je januara ove godine osuđen na 9 godina zatvora jer je u Londonu napadao žene u alkoholisanom stanju, po istom principu kao i napadač u Briselu.
Avgusta meseca ilegalni migrant iz Bangladeša (zemlje u kojoj nema rata), uhapšen je u francuskom gradu Bordou zbog silovanje studentkinje univerziteta dok je radio kao Uber dostavljač hrane.

Nakon što je došao na vrata žrtve da joj donese hranu, migrant je na silu ušao u njen stan, a zatim je silovao i pobegao iz stana.

Izvor: Dnevna Gazeta