NETWORK

Migranti koji borave na željezničkoj stanici kamenovali voz u Banji Koviljači: Stigla i žandarmerija

Na lokomotivi su ostala vidna oštećenja limarije, a slomljen je i jedan far dok su mašinovođa i pomoćnik ostali nepovređeni
Dok je prolazila kroz Banju Koviljaču kamenovana je kompozicija teretnog voza koji se iz Brasine kretala ka Loznici, odnosno Rumi, piše Kurir.

Incident se dogodio u oko 15 sati, a voz su kamenovali ilegalni migranti koji borave na železničkoj stanici u ovom mestu.

Voz je stigao u Loznicu gde je policija obavila uviđaj i uzela izjave od mašinovođe i njegovog pomoćnika, a posle čega toga su nastavili put i napustili lozničku železničku stanicu.

Na lokomotivi su ostala vidna oštećenja limarije, a slomljen je i jedan far dok su mašinovođa i pomoćnik ostali nepovređeni. Ovako nešto, kako saznajmo, do sada se nije događalo iako je migranata i pre bilo na i u blizini železničke stanice u Koviljači.
Inače, meštani Koviljače koji žele da putuju vozom dolaze u Loznicu da se tu ukrcaju, a ko dolazi u Koviljaču putovanje prekida u Loznici pa se onda autobusima ili kolima prebacuje do odredišta.

U Banji Koviljači od danas se nalaze i pripadnici žandarmerije.

(Telegraf.rs)