NETWORK

Migrant silovao devojčicu od 3 godine i zarazio je seksualno prenosivim bolestima!

Migrant iz Eritreje optužen je za silovanje švedske devojčice stare 3 godine. Bolnica je ustanovila da dete sada ima seksualno prenosivu bolest, ali nisu precizirali koju zbog zaštite maloletnog lica.
Migrant star 32 godine, optužen je pred sudom distrikta Attunda, prenose novine Samhällsnytt. Radi se o stanovniku opštine Sundbyberg, na severu Stokholma.

Podaci iz poreskog registra otkrili su da je silovatelj iz Eritreje u Švedskoj od februara 2010 godine, a pored toga u njegovoj matičnoj zemlji nema rata.
U tužbi se navodi da se silovanje deteta desilo u Sundbybergu u januaru ove godine, nakon napada majka je počela da sumnja da dete boluje od nečega i odvela je u bolnicu u Turebergu, gde je ustanovljeno da njena trogodišnja ćerka ima polno prenosivu bolest.

Lekari su obavestili policiju o prisustvu bolesti, kako bi proverili da li je ima i optuženi za napad, a ustanovljeno je da i migrant iz Eritreje ima isto oboljenje.

Policija je saslušala migranta, iako živi u Švedskoj već 10 godina, Eritrejac se nije intergisao pa nije znao švedski jezik i bilo je potrebno da mu se obezbedi prevodilac.

Uprkos prikuljenim dokazima migrant je poricao da je silovao devojčicu.

Krivična dela, naročito seksualni napadai počinjeno od strane migranata postali su ozbiljan problem u Švedskoj proteklih godina, samo ovog meseca trojica migrnata su uhapšeni za silovanje i dvoje za ubistvo, a Švedska je zamlja koja je pre migracija imala izuzetno malu stopu kriminala.

Izvor: Newspanel.rs