AKTUELNO

Imamović: Radončiću je interes građana BiH bio na prvom mjestu

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je principijelno vodio Ministarstvo i bilo bi bolje za građane BiH kada bi svi ministri tako shvatili svoju dužnost, kazao je za „Avaz“ gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, komentirajući današnju odluku Radončića da podnese ostavku.

– Ministar Radončić je dosta zadužio Tuzlu u vrijeme migrantske krize. Njegov stav bio je državnički. Imao je logičan prijedlog, prvo da kao državni ministar stane na stranu građana BiH, a da oni koji krše zakon budu deportirani. Međutim, pokazalo se da on zastupa interese građana BiH, a da član Predsjedništva iz SDA zastupa interes Pakistana – istakao je Imamović.

Dodao je da smatra da je upravo to bio taj krupni razlog za podnošenje ostavke.

– Radončić je radio 24 sata u vremenu pandemije. Meni je jako žao, jer nama slijedi novi migrantski val i mi sad ne znamo s kim možemo razgovarati. Kada je u pitanju migrantska kriza, izgubili smo jedinog sagovornika. Nisam ista politička stranka kao Radončić, međutim, kad sam zatražio pomoć od njega kao od ministra sigurnosti, nije imao nikakvih predrasuda o tome koja sam ja stranka, nego je bez predrasuda razgovarao sa mnom – naglasio je Imamović.
Gradonačelnik Imamović kazao je da ipak razumije razloge zbog kojih je Radončić podnio ostavku.

– Potpuno razumijem njegove razloge, jer se ne može raditi kad se ti kao državni ministar boriš za interese građana BiH, a neko drugi bori za interes građana bilo koje druge zemlje. Ne želimo povrijediti ničija prava, ali ako neko vrijeđa naša prava i zakone, onda on treba biti deportiran. Moramo biti humani, ali ne na način da nam bude preča bilo koja druga zemlja pored naše majke Bosne i Hercegovine – zaključio je Imamović.

Izvor. Avaz.ba