NETWORK

Hrvatska: Uhapšenja dva Uzbekistanca zbog krijumčarenja ilegalnih migranata

Dva Uzbekistanca, obojica vozači automobila zagrebačke registracije sa dozvolom boravka u Hrvatskoj, uhićena su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krijumčarenja ilegalnih migranata, priopćila je u nedjelju karlovačka Policijska uprava.

Njih su policajci u petak kasno navečer, tijekom suzbijanja nezakonitih migracija na širem području Karlovca pokušali zaustaviti uporabom svjetlosnih i zvučnih signala, ali su se oba vozača oglušila na signale i nastavila vožnju do Karlovca, gdje ih je policija zaustavila.

U prvom zaustavljenom automobilu, kojeg je vozio 29-godišnjak, zatečena su četiri stranca, dok u automobilu 23-godišnjaka migranti nisu zatečeni.

No, kako stoji u priopćenju i on je uhićen zbog sumnje da je prevozio također četiri strana državljana, koje je nedaleko od mjesta zaustavljanja pustio iz vozila.

U priopćenju se ne navodi odakle su četvorica stranaca iz prvog vozila, već samo da su svi najavili podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom tj. azil u Hrvatskoj.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da su osumnjičeni vozači iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane, te su obojica prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: NL