AKTUELNO

Gras se žali na migrante: Izbjegavaju platiti prijevoz, razvaljuju vrata na vozilima i fizički se sukobljavaju

Na autobuskom stajalištu Binježevo jučer je oko 15.20 sati na vozilima javnog gradskog prijevoza Gras počinjen vandalizam.

Kako je iz Grasa-a saopćeno, migranti su nasilno pokušali ući u vozilo i tom prilikom razbili staklo na vratima autobusa koji je saobraćao na liniji 33 Ilidža – Tarčin – Vukovići.

Preduzeće Gras svakodnevno se susreće s problemima s migrantima koji izbjegavaju platiti prijevoz, razvaljuju vrata na vozilima, a između njih veoma često dolazi do verbalnih i fizičkih sukoba, zbog čega je nekoliko puta intervenisala policija.

– Sve ovo dovodi u pitanje sigurnost putnika, redovnost i bezbjednost odvijanja javnog gradskog prevoza, kao i remećenje javnog reda i mira – navodi se u saopćenju.

Također, kako se navodi, stvaraju se velike gužve na stajalištima i linijama javnog gradskog prijevoza, a naročito na linijama br. 30 Ilidža – Hadžići i br.33 Ilidža – Tarčin – Vukovići, te na polaznom terminalu Ilidža i na stajalištima Binježevo i Donji Hadžići (kod tržnog centra Bingo).

– Radi se o ozbiljnom problemu, tako da treba ozbiljno pristupiti njegovom rješavanju, te smo s tim u vezi uputili dopis Ministarstvu saobraćaja KS i ostvarili određene kontakte sa nadležnim institucijama kako bi pokušali iznaći rješenje i izbjeći ovakve pojave – ističe se u saopćenju Službe za odnose sa javnošću Gras-a.