NETWORK

Francuska : Migrant zvjerski ubio predsjednika udruženja za pomoć migrantima

Desilo se užasno ubistvo u francuskom mestu Bretteville-en-Saire u blizini Cherbourg na severu Francuske. Ubijen je na svirep način, Jean Dussine, predsednik udruženja za pomoć migrantima. Njega je ubio avganistanski migrant tako što ga je udarao metalnom šipkom u glavu, sve dok žrtva nije preminula.

Stradao je čovek koji je poslednjih godina dao veliku energiju u pomoći migrantima i azilantima u Francuskoj. Sam način ubistva, trenutak koji je izabrao ubica i ono šta je do tada žrtva za ubicu učinila ostavlja grozan utisak kod svakog normalnog čoveka.
Ubistvo se desilo u toku ovog jutra. Jean Dussine je spavao kada je avganistanski migrant od dvadeset godina uzeo metalnu šipku i počeo da udara šezdesettrogodišnjeg penzionera u glavu. Udarci su bili smrtonosni i prva pomoć po dolasku nije uspela da ga reanimira.
Republički tužilac Yves Le Clair je potvrdio informaciju da je priveden avganistanski migrant zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo. Policija je na mestu ubistva i prikuplja sve podatke i dokaze.

Izvor: ssup.fr