AKTUELNO

Alžirci i Sirijci napali muškarce koji su skupljali sekundarne sirovine u Sarajevu

Druga policijska uprava u Sarajevu sinoć u 20:15 sati, obaviještena je da se u ulici Halida Kajtaza, općina Centar Sarajevo, nalaze dvije povrijeđene osobe.
Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđene A. H. (36) i A. H. (34). Njima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Kod A. H. (36) su konstatovane teške povrede opasne po život, nanesene oštrim predmetom, a na Kardiovaskularnoj klinici je zadržan na daljnjem liječenju, dok je A. H. (34) zadobio lakše povrede i odbio je daljnju hospitalizaciju.

Tom prilikom A. H. je izjavio policijskim službenicima da su sinoć oko 20 sati u pomenutoj ulici sakupljali sekundarne sirovine, te da ih je fizički napalo i povrijedilo nekoliko nepoznatih osoba, a od A.H. je ukraden novčanik.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su sinoć u 22 sata u ulici Pofalićka, općina Novo Sarajevo, pronašli i uhapsili: M. N. (22) iz Alžira, S. N. (22) iz Sirije, YB. E. (22) iz Alžira, M. F. (33) iz Alžira i A. B. (46) iz Sirije, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Izvršenim pretresom kod M. N. je pronađen i oduzet ukradeni novčanik s ličnim dokumentima na ime A. H. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.
Uhapšeni su predati u prostorije Jednice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvor: Klix