AKTUELNO

Zloslutna šutnja: Da li je sarajevska policija umiješana u sakrivanje ubica Jasmina Berovića?

Nije normalno da se sarajevska policija danima ne oglašava sa informacijama o stanju istrage u vezi sa ubistvom Jasmina Berovića, a ta šutnja može upućivati na stanje “državog udara” u organima sigurnosti, pri čemu je jedan dio policije postao svjestan umiješanosti policijskih organa u zavjeru protiv građana, s ciljem pomoći ubicama da pobjegnu, i općenito, pomoći promigrantskoj mafiji, iza koje danas stoje velikosrpski i velikohrvatski interesi, ali i “fildžanistanski” interesi bošnjačkih separatista koji preko SDA i Islamske zajednice štite migrantske horde. Hapšenje krivog lica, odvođenje na krivi trag, podmetanje lažnih informacija, te višednevna šutnja – ukazuju da je nešto debelo truhlo u organima sigurnosti. To je razlog više da građani budu spremni na samoodbranu!!!

U nastavku informacija iz “Avaza”…

Pet dana od brutalnog ubistva na Otesu: Gdje se kriju ubice migranti!

Uhapšen je Marokanac za kojim je bila raspisana potjernica, ali je nakon skoro cjelodnevnog ispitivanje, utvrđeno da Hišam Aglares nema veze s tučom

Prošlo je pet dana od kako su migranti u tuči na Otesu brutalno usmrtili Sarajliju Jasmina Berovića i teško povrijedili njegove prijatelje koji se nalaze na liječenju na  Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Berović je ubijen jer je branio brata i imovinu.

Ovo ubistvo šokiralo je Sarajevo ali i cijelu BiH i izazvalo žestoki revolt i proteste građana Otesa i Ilidže, koji su zatražili da se ubice Berovića uhapse i procesuiraju.

No, pet dana od ubistva, sarajevska policija još nije pronašla trojicu osumnjičenih migranata. Uhapšen je Marokanac za kojim je bila raspisana potjernica, ali je nakon skoro cjelodnevnog ispitivanje utvrđeno da Hišam Aglares  nema veze s ubistvom Berovića i on je prebačen u nadležnost Službe za poslove s strancima.

No, ostali su brojni odgovori. Ko je zakazao u policiji, obavještajnim strukturama i kako se mogao desiti ovakav propust.

Iz MUP KS, danima šture informacije o ovom slučaju. Radi se intenzivno na pronalasku osumnjičenih, javnost će biti obavještena, konstantni su odgovori. Ali, pravo je pitanje šta je do sada urađeno, i ima li policija i Tužilaštvo KS barem naznaku gdje se nalaze migranti ubice i da li su i dalje na području Kantona Sarajevo.

S obzirom na protok vremena, nije isključeno da su napustili Sarajevo i zaputili se za Krajinu, a onda, preko granice pobjegli u Hrvatsku i zatim EU.

https://avaz.ba/vijesti/bih/610987/pet-dana-od-brutalnog-ubistva-na-otesu-gdje-se-kriju-ubice-migranti