KOMENTAR

Zašto mediji prešućuju teror koji nad našim građanima vrše migrantske horde?

Pitanje je dana kada će se ponoviti slučaj Jasmin Berović. U posljednja dva mjeseca dva naša građanina su izbodena prilikom pokušaja pljačke od strane ilegalnih migranata.
Slučaj iz Bihaća od prije nekoliko dana je uglavnom prešućen od strane medija, a o  slučaju iz Sarajeva koji se desio prije dva mjeseca saznajemo tek danas.
Ponovo smo upali u kolektivnu letargiju i ponovo niko ne piše o opasnosti od ilegalnih migranata, te ne postavlja pitanja o njihovoj slobodi kretanja. Čeka se neki novi Jasmin Berović da bi se ponovo otvorila ta tema.
“Ayoub Ballaj se tereti da je sam osmog marta 2021. godine u jutarnjim satima u ulici Aleja Lipa prišao A.S. i uz prijetnju skalpela koji mu je prislonio na stomak, zatražio novac. Oštećeni je u strahu za svoj život iz torbice koja mu se nalazila oko pasa izvadio novčanik koji mu je optuženi oteo iz ruku i uzeo novac u iznosu od 610,00 KM.
Dva dana nakon toga, 10. marta, Ayoub Ballaj i Hamza Kabbouri su zajedno oko 16 sati i 50 minuta u ulici Behdžeta Mutevelića prišli maloljetniku koji je razgovarao na mobilni telefon i uz prijetnju nožem zatražili od njega da im preda mobitel. Kada je to odbio i mobilni telefon stavio u svoj džep, Ayoub Ballaj je maloljetnika ubo nožem dva puta u desnu potkoljenicu te mu nanio laku tjelesnu povredu.”
Nakon potvrđivanja optužnice sud je produžio pritvor optuženima, saopćilo je Tužilaštvo KS.
E.G.