AKTUELNO

Video putovanje: MIGRANTSKA AGRESIJA na Krajinu!!! Pred nama je EGZODUS BOŠNJAKA!!!

Uskoro će desetine hiljada Bošnjaka krenuti u egzodus prema Sarajevu i centralnoj Bosni! * SAMO NAS KORAK DIJELI OD KRVOPROLIĆA!!! * Pogledajte snimke koji svjedoče haotično stanje i bezočnu migrantsku agresiju na Krajinu.

Stanje sa migrantima u USK, posebno u Velikoj Kladuši i Bihaću je svakim danom sve lošije i posebno zbog dolaska hladnijeg vremena ta će situacija bivati sve gora i teža. 

Veliki se pritisak osjeti trenutno kod lokalnog stanovništva, ali i predstavnika sistema i taj pritisak će također rasti, jer nemoguće je u ovim okolnostima naći racionalno rješenje. Posebno kad imamo na umu da nadležne institucije države još uvijek ovaj problem ne prihvataju i ne bave se njime na odgovoran i profesionalan način.

Mirni prosvjedi se nastavljaju, a neke lokacije kao kuće iz filmova strave i užasa-dimnjaci, šume i šatorska naselja su sve punija.

Ostaje veliko pitanje šta konkretno UN agencije rade da bi se stanje popravilo i da se zbrinu najmlađi i najveći prioriteti, a koliko vidimo zasad nema nikakvog jasnog odgovora niti poteza sa njihove strane.

Stanje koje imamo i posebno prognoze, zbog hladnijeg vremena nisu nimalo ohrabrujuće i pozivamo odgovorne institucije na svim nivoima vlasti da se ozbiljno uključe i pomognu stanovništvu Krajine.

U prilogu pogledajte nekoliko video snimaka koje nam je dostavio naš saradnik i koje su nastale juče u Velikoj Kladuši i okolnim mjestima.

https://www.cazin.net/vijesti/veoma-zabrinjavajuci-snimci