Network

Umjesto u obećanu zemlju migranti brodom uplovili u Rašu. Policija ih privela u Labinu

Migranti su, neslužbeno saznajemo, bili slijepi putnici na brodu »Lady Jasmine« koji plovi pod zastavom Sierra Leonea, a isplovio je u petak 4. listopada pola sata prije ponoći iz Kopra prema luci Raša gdje su se migranti iskrcali

LABIN Iza kratke vijesti Policijske uprave istarske, da su policijski službenici dana 8. listopada u 6,40 sati u Pulskoj ulici u Labinu pronašli pet stranih državljana bez osobnih isprava, odmah se može naslutiti da je riječ o migrantima. Prema informacijama iz policije, strani državljani su procesuirani sukladno odredbama Zakona o strancima, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti ovog događaja.

Uz sve poznate migrantske rute koje vode iz Bosne i Hercegovine, a naročito iz okolice Bihaća, gdje im je glavni »hot spot« za ulazak u Hrvatsku i dalje prema Sloveniji i Italiji, postavlja se pitanje kako su migranti završili u centru Labina. Neslužbeno se saznaje da je grupa od pet migranata sasvim slučajno završila u Labinu, a da je samo nekoliko dana prije već bila vrlo blizu svog cilja – Italije, u luci u Kopru.

Izvor: Novi list.hr