KOMENTAR

Udruženje BH novinara u zaštiti Nidžare Ahmetašević – dokazane mrziteljice svoga naroda

Digla se i kuka i motika da brani Nidzaru Ahmetašević, osobu koja je postala poznata po iznošenju gnusnih laži i neistina, te patološke mržnje prema svome narodu.
Svojim prostačkim i psihopatskim ponašanjem još prošle godine je ometala rad policijskih službenika prilikom hapšenja migrantskog kriminalca ispred jednog tržnog centra u Sarajevu.

Tada je ničim izazvana snimala hapšenje, i urlala na policajce, a nakon što joj je jedan od policajaca uzeo telefon, vrištala je o tome u medijima narednih par dana.

Osim toga, gostujući po raznim promigrantskim televizijama iznosila je brutalne optužbe i bljuvotine prema građanima BiH.

Tako je prosvjednike ispred Bire nazivala “šacicom fašista”, momke iz Otesa, koji su bili prisutni kada je ubijen Jasmin Berović je nazvala “problematičnim”, te da su zbog toga stradali.

Također je lagala da Bošnjaci fizički napadaju migrante, i da su migranti zapravo žrtve a ne građani BiH.

Od mora idiotskih izjava treba izdvojiti i onu da većina građana BiH želi udomiti migrante u svoje kuće, ali eto ne mogu jer im fašisti ne daju.

Gospođa se također javno hvalila da podiže migrantima novac preko Western&Uniona na svoje ime i naravno prosla je nekažnjeno zbog toga.

Koliko je razmaženo BH društvo pokazuju i medijski izvještaji o ovom događaju, gdje je agresivna Nidžara Ahmetasević, koja se bahato i raskalašeno ponaša prema policajcu prikazana kao žrtva.

O kakvoj se osobi radi govore svjedočenja njenih komšija o tome kako je Nidžara (borac za ljudska prava) izbacila svoju bolesnu sestru iz stana, a policajce je svakodnevno prijavljavala i tužakala u Francuskoj ambasadi.
Nije niko ni sumnjao da će se novinari dići i osuditi odnos prema kolegici. Samo zašto se niste tako digli dok su ilegalni migranti dvije godine terorisali narod u USK?

Zašto niste htjeli/željeli ni riječi da napišete o tome dvije godine? Zašto i dan danas ne prikazujete pravu sliku o tome šta se desava sa njima? Zašto niti jedan od vas nije demantovao laz dotične da migranti nisu ubili Jasmina Berovića?