AKTUELNO

Ubleha u protjerivanju: SVE MIGRANTE TREBA PROTJERATI, A NE SAMO NJIH 18!!!

Vijest dana bila je akcija u centru za zbrinjavanje migrantskih bandita u Blažuju, gdje su organi sigurnosti ustanovili da treba protjerati iz BiH 18 tzv. migranata, koji su u sukobu za zakonom, a za razliku od ostalih 1.500 koji, dakle, kobejagi, nisu u sukobu sa zakonom. Postoje logičke rupe u ovoj priči!  Prije će biti da se protjerivanjem nekolicine migrantskih bandita želi stvoriti utisak kako država radi svoj posao, nego li da iza te akcije stoji poštivanje zakona naše države. Jer, ako bi organi sigurnosti išli po slovodu zakona, a ne po slovu korupcije, to bi značilo da svih 1500 migrantskih bandita, koji su ilegalnim putevevima ušli u našu državu – TREBA PROTJERATI. Narod definitivno želi i traži protjerivanje uljeza iz naše države. Samo oni koji su povezani sa promigrantskom mafijom, koji imaju korist od ovog zla – poput Islamske zajednice koja u Merhametovim narodnim kuhinjama umjesto naroda hrani migrantske bande – samo takvi ne traže protjerivanje migranata. Ne traži to ni SDA, koja je očito do grla u korupciji i prodaji vlastitog naroda.
S druge strane, srpski i hrvatski političari su odlučni u odbrani srpskog i hrvatskog naroda od migrantskih bandi – i na to im svaka čast!!! Ovo što trenutno vlada Bošnjacima najgori je politički šljam u bošnjačkoj historiji, a takav šljam bi samo mogli poželjeti srpsko-hrvatski partneri, koji u šteti bošnjačkog naroda vide korist srpskog i hrvatskog secesionizma. To je odgonetka ove računice koju još uvijek mnogi bh. patrioti ne razumiju.
U nastavku evo ublehaške informacije o protjerivanju 18 tzv. migranata, odnosno, o zaštiti svih drugih bandita koji i dalje ostaju ovdje da terorišu naš narod. …Pod sponzorstvo SDA i Islamske zajednice, čiji čelnici, zbog korupcije, i dalje ne smiju poručiti: BOŠNJACI NE ŽELE MIGRANTE! BOŠNJACI TRAŽE PROTJERIVANJE MIGRANATA! Dokle god je to tako, bošnjačko vođstvo je na strani veleizdaje svoga naroda.

Nakon pretresa prihvatnog centra u Blažuju naloženo protjerivanje 18 migranata iz BiH

Nakon zajedničke akcije MUP-a KS i Službe za poslove sa strancima u privremenom prihvatnom centru za migrante u Blažuju, tokom pretresa je zatečeno 1.500 osoba, od čega se tri osobe dovode u vezu s počinjenjem krivičnih djela.

Kako su u zajedničkoj izjavi naveli, navedenim osobama je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljeni su pod nadzor u Imigracioni centar Službe za poslove sa strancima.

“Radi se o jednom državljaninu Alžira i dva državljanina Maroka. Služba za poslove sa strancima provodi dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti na njihovom udaljenju iz Bosne i Hercegovine”, dodali su.

Osim toga, izrečena je mjera protjerivanja za 15 migranata.

“Četvorica su državljani Maroka, trojica iz Pakistana, dvojica iz Alžira, tri državljanina Indije i po jedan iz Maroka, Gvineje i Irana, kojima je određena mjera stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar ili ograničenjem kretanja na određenom mjestu. Riječ je o osobama za koje su pronađeni materijalni dokazi o njihovom identitetu, te drugi dokazi koji se mogu koristiti u postupku readmisije i njihovog udaljenja iz BiH”, istakli su.

Naglasili su i to da će Služba za poslove sa strancima u saradnji s nadležnim policijskim agencijama i tokom narednog perioda nastaviti s aktivnostima pojačane kontrole kretanja stranaca, kao i kontrole pravnih i fizičkih lica koji pružaju usluge smještaja strancima, te preduzimati sve neophodne operativne i druge zakonom propisane aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-pretresa-prihvatnog-centra-u-blazuju-nalozeno-protjerivanje-18-migranata-iz-bih/200909089