Biznis inkluzije

Tuzlaci donose migrantima sehure a migranti spavaju

Ne umanjujući značaj i dobronamjernost svih ljudi koji drugima žele pomoći, pogotovo kada je ta pomoć  naglašena u kontekstu Ramazana, nemoguće je  oteti se zaključku, da se  porukama medija, kroz bombastične naslove o podjeli sehura migrantima, dok ovi spavaju, svjesno cilja na sentiment i vjeru u  Bošnjaka, kako bi Bošnjaci pomislili da su im stigla braća u vjeri, a zaboravili na teror kojem su, upravo od  strane tih migranata, izloženi njihovi sugrađani.

Od početka ramazana uposlenici tuzlanskog restorana “Saranda” nakon završene smjene nose porcije hrane migrantima koji spavaju na ulici u blizini autobuske stanice kako bi imali šta jesti za sehur.

Kako je kazala uposlenica ovog restorana, njihov šef Šerif Abdi i prije ramazana imao je običaj da hranu iz restorana pošalje migrantima koji se nalaze na tuzlanskim ulicama.

– Mi radimo do 12 sati navečer i po završetku smjene spakujemo 40 – 50 porcija te naše kolege ostave tim ljudima za sehur. Oni u tom periodu spavaju na ulici, ali ujutro ih hrana dočeka – kaže uposlenica ovog tuzlanskog restorana. Ovo je, kaže, najmanje što mogu učiniti za ljude u nevolji u ovom svetom mjesecu i drago im je da im makar malo olakšaju ramaznske dane daleko od svojih domova, piše Faktor.ba.