NETWORK

Tražitelji azila pijani divljali po trgovačkom centru u Zagrebu; jedan je ugrizao policajca i razbio staklena vrata

Dvojica tražitelja azila u Hrvatskoj jučer su narušavali red i mir u pothodniku jednog trgovačkog centra u središtu Zagreba, a nakon što su privedeni jedan od njih je napao policajce.
Tridesetčetverogodišnji Alžirac i maloljetni Libijac prijavljeni su zbog narušavanja javnog reda i mira oko 21 sat u pothodniku jednog trgovačkog centra. Policija ih je ondje zatekla u vidno alkoholiziranom stanju, no testiranje na alkohol su odbili. Kako su obojica, od ranije, imali više ozljeda, dovedeni su u službene prostorije policije.

NAPAD NA POLICAJCA
Međutim, maloljetnika to nije spriječilo da se nastavi i dalje jednako ponašati. Iz PU zagrebačke navode kako se opirao policiji te se pokušao udaljiti iz postaje pa su policajci uporabili sredstva prisile i na kraju ga vezali. No, ni to ga nije zaustavilo pa je mladić tada ugrizao policajca i udarcem razbio staklenu stijenku vrata.

Na kraju privođenja intervenirati je morala i Hitna pomoć. Mladića su prevezli u Klaićevu bolnicu gdje mu je sanirana posjekotina, dok je policajcu pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice. Iz PU zagrebačke navode kako se dvojica privedenih mladića inače povezuju s počinjenjem više kaznenih djela pa je kriminalističko istraživanje još u tijeku.