DRUŠTVENE MREŽE

Šuhrete, dogovori deportaciju migrantskih bandita i to će biti najveći spomenik za grad Bihać

Kad čovjek pomisli da nema dalje, da ne može biti gluplje, ono, opet iznenađenje!
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas sa NJ.E. M Riaz Hamidullahom, ambasadorom Bangladeša sa sjedištem u Holandiji, a koji pokriva Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ambasadorom zemlje čiji građani s… po gradu i prave  svinjarije skupa sa svojim komšijama iz Pakistana!
Sastanak k’o sastanak, garant rezultirao sa primanjem sadake u stilu ministrice Turković, donacijom kakvih datula, vakcina, kanti, rasvjete ili još par hiljada ljepotana, doktora i inženjera sa kruzera koji redovno pristaju u donjem slivu Une, sa namjerom da stažiraju kod Konzuma, Binga, Aleje pa sve do proplanaka Žegarskog polja.
Ne bi to bilo posebno čudno, sramota koju prosipaju predstavnici vlasti, od lokalne, do državne je prepoznata u svijetu, pa i nije nešto novo, ma da je i dogovorena ekskurzija od par hiljada prethodno pomenuti bradatih dječaka, ali iznenađuje da se na sastanku razgovaralo o mogućnosti podizanja spomenika bangladeškim vojnicima koji su tokom rata bili dio UNPROFOR misije u Bihaću kao i dokumentovanje njihovog boravka tokom misije u Bihaću?!
Motaj kablove, nema dalje!
U nastavku pročitajte o čemu se razgovaralo na sastanku:
Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas sa NJ.E. M Riaz Hamidullahom, ambasadorom Bangladeša sa sjedištem u Holandiji a koji pokriva Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi i činjenici da veliki dio migranata koji borave u Bihać i USK-a dolazi iz Bangladeša.
Istaknuto je da je u posljednje vrijeme zabilježen i veći broj osoba koji se preko IOM-a žele vratiti nazad u Bangladeš a takvi slučajevi su zabilježeni i u kampu Miral tokom ambasadorove posjete.
Tokom današnjeg susreta razgovaralo se i o mogućnosti podizanja spomenika bangladeškim vojnicima koji su tokom rata bili dio UNPROFOR misije u Bihaću kao i dokumentovanje njihovog boravka tokom misije u Bihaću.