Društvene mreže

Sugrađani, pređimo konačno sa riječi na djela!

-BOJKOT škola/vrtića, svakodnevno čitanje o izbodenim po parkovima, igralištima… svima nam je jasno da je sigurnost ugrožena, u ovom trenutnom stanju, u gradu, djeci je bolje biti u svojim domovima… roditelji učinite to da prouzrokujemo neke efekte.
-BOJKOT plaćanja svih vrsta računa (voda, struja, komunalije)

Sarajlije su naučile da nam samo znaju uzimati prvenstveno novac pa sve ostalo, a da nam vrate, bolje da se ne izražavam kako nam pomažu.
-peticija za ukidanje linije Talgo voza prema našem kantonu i svih drugih oblika prevoza što svakodnevno pomažu u invaziji ovih manijaka nama u grad, ako ne može peticija uvijek može slučajno biti neki odron kamenja u grmuši, taj dio puta je ionako poznat po tome.

Punktove na sve prilaze u kanton, mora se zaustaviti dolazak, broj koliko ih je davno je prešao sve moguće prihvatljive kapacitete, što rezultira sve brojnijim sukobima, ne znam kako do sad situacija nije eskalirala na još ekstremniji nivo.
-mjesne zajednice da počnu održavati sastanke sa ciljem organiziranja čišćenja naših dvorišta, naši očevi i majke su to uradili 90-ih godina, vrijeme je da ponovimo neke stvari.

Početi od izdajnika našeg grada koji iznajmljuju smještaje ovim manijacima, nema legalnog iznajmljivanja osobama koje su nezakonito ušli na teritoriju BiH, dosta nam je te priče, svima je jasno da se objekat (stan, kuća) uz sitnu papirologiju dobije rješenje o pružanju usluga takvih mogućnosti. Izdajnici uzimaju neki novac, a da mi ne možemo ni do trgovine gledajući preko ramena da nas neće napasti kakva budala.
Dosta smo bili humani, al vrijeme je da stanemo biti slijepi pored očiju.