DRUŠTVENE MREŽE

Sej Ramić: Borba za Bihać se nastavlja!

Na žalost, dragi moji članovi, još jednom sam se razočarao u zvaničnu politiku tj. odnosom prema migrantskoj okupaciji u ovom slučaju Platformi za progres. Obavio sam niz razgovora s njima i zaključio da ustvari ne nude nikakva rješenja po tom pitanju. Njihov stav je liberalan tj nastavak Šuhretove politike. Oni smatraju da se teret migrantske krize treba rasporediti ravnomjerno po cijeloj BiH, što je propala misija, jer znamo da se svi migranti upućuju na USK tj Bihać i Kladušu. Dodikov i Čovićev stav je jasan, pravac Bihać. Oni nude čvrste objekte poput hotela gdje će migrantima biti ” “ograničeno “kretanje. To smo trażili prije dvije godine, a obzirom da IOM vrši kontrolu, a ne policija i vojska sve vam je rečeno. Koliko treba poslije izbora da se sagradi takav čvrsti objekat? Na moju opasku da je bolje da se taj novac utroši u povratak migranata svojim kućama, kao najhumanije rješenje, oni su se protivili i suprotstavili indirektno Radončićevoj inicijativi. Dalje na moje insistiranje da se na protestnoj šetnji nose natpisi STOP MIGRACIJMA i MIGRANTS GO HOME, oni nisu pristali nego će oni smisliti liberalnije poruke. Još nešto, išli su pričati sa migrantima da li znaju da je taj dan 20. juni Dan izbjeglica??? Izbjeglice?
Na komentar da će možda na Protestnoj šetnji naići migranti, profesor Hadžikadić je rekao Pa neka se pridruże, tj u daljem toku razgovora da ih treba asimilirati ( ne navodeći da su isti migranti počinili 3000 krivičnih djela i da upotrebljavaju vatreno oružje!!!) Kada su me pitali koje je vaše rješenje, rekao sam Vanredno stanje! Ako je Štab civilne zaštite donio odluku o Vanrednom stanju radi influentne korone i zatvorio građane u kaveze, dok su migranti slobodno hodali, mogli su proglasiti Vanredno stanje radi vidljivog neprijatelja koji ugrozava našu bezbijednost!
Tih liberalnih stavova je nama preko glave kada je Bihać pod opsadom i kada dnevno dolazi najmanje 100 migranata, a granice EU se hermetički zatvaraju.
Ne tražimo nasilje, ali smo izloženi nasilju ( napad noževima na učenika, djevojke su svakodnevnica)
Nama treba rješenje JUČE, a ne poslije izbora, jer danas je već kasno!
Danas sam bio svjedok kad je policajac rastjerao migrante ispred Konzuma, oni bježali i ismijavali policajca, a ja se ispriječio ispred majke sa djetetom u kolicima dok je migrant urlikao kao majmun!
Žao mi je što mi se ugasio tračak nade za rješavanje migrantske krize preko prof. Hadžikadića. Platforma ima dosta dobrih stavova po pitanju suzbijanja korupcije, elektonskog glasanja, sposobni a ne podobni, znanje, mladost! Profesor je pravi intelektualac i ima tu još puno dobrih ljudi koji Iskre, ne bih htio o imenima, ali odnos prema migracijama me razočarao, jer je to nastavak Šuhretove politike. Oni każu da treba biti DOBAR sa EU tj. Briselom, a vi znate šta to znači!
Nudio sam im saradnju po pitanju migranata, ali od toga ništa. Ne želim na vas uticati politički, to je vaš izbor, ali sam htio biti iskren, jer nas interesuje prevashodno Stop migracijama, a ne još 4 godine agonije! Zato nastavljam dalje kao nezavisni kandidat.
Bez obzira na sve, pozivam vas na Protestnu šetnju, jer ne želim da kvarim i najmanji napor za zaustavljanje migracija. To smo i kao grupa promovirali sa 480 lakova i peko 100 sheranja.
Borba za Bihać se nastavlja!