Komentar

Repriza Lezbosa uskoro u Bihaću

Već nekoliko mjeseci tzv. volonteri i plaćenici promigrantske mafije huškaju migrante na proteste, s ciljem da se nasele po Bihaću i da napuste Vučjak. To što se dogodilo u Grčkoj, na Lezbosu, uskoro čeka Bihać, jer će i ovdje migranti, nezadovljni uvjetima, tražiti premještaj u Bihać.

U tome im podršku daju međunarodni mentori i mešetari, ali i faktori državnog udara u dejtonskom sistemu, koji sve ove mjesece sponzoriraju uvoz migranata.

Bihać mora biti spreman na stanje haosa, jer ako tada padne grad, više ga niko neće moći povratiti, osim ratom i krvoprolićem. A teško da je iko više kod Bošnjaka spreman za rat. Pogotovo što bošnjačka politika biva vazal u ovoj Erdoganovoj velikoruskoj operaciji protiv Evrope, u kojoj će stradati “bratski” Bošnjaci. Ne treba sumnjati da bi migrantski teroristi u tom slučaju imali podršku srpsko-hrvatskih separatista, koji vide šansu u uvozu haosa u krajeve sa bošnjačkom većinom, kako je bilo već 2014. i 2018. godine. No, ovaj put sve je ozbiljnije isplanirano, i Bošnjaci se nalaze u bezizlazu, koji je tim gori što je bošnjačko samouništenje predvođeno Islamskom zajednicom i SDA, koji u vazalskom odnosu spram Turske pristaju raditi protiv naroda i države. Čini se govotovo nemogućom misijom da se izbjegne napad migranata na domicilno stanovništvo. To što migranti traže bolje uvjete, ne bi trebalo nikoga da zanima, jer ih niko nije tjerao da dolaze, niko ih ne tjera da tu budu, i konačno bi trebalo- kao jedino spasonosno rješenje – otvoriti pitanje njihove deportacije u zemlje porijekla. Ali, kako to uraditi kad Erdogan, za potrebe srpsko-hrvatskog separatizma, i za rusofilske ekstremne planove, gospodari bošnjačkim mutavcima u SDA i Islamskoj zajednici.

U nastavku izvještaj iz Grčke:
Migranti u kampu na grčkome otoku Lezbosu u ponedjeljak su bacali kamenje i zapalili tri privremena ureda dužnosnika za azile u jednosatnom prosvjedu zbog loših uvjeta, objavila je policija.
U incidentu nitko nije ozlijeđen a vatrogasci su ubrzo požar stavili pod kontrolu. Međutim privremeni uredi su uništeni, rekao je policajac.

U prosvjedu je sudjelovalo 70 migranata, većina iz Pakistana i Bangladeša, rekao je izvor. Policija je uhitila desetak prosvjednika.

Incident se dogodio u kampu Moria, jednom od pet kampova na grčkim egejskim otocima, koji su podnijeli najveći teret izbjegličke krize.

Moria može primiti 3500 ljudi ali trenutno je u njoj 5000 ljudi. Dio kampa teško je oštećen u požaru 19. rujna za vrijeme sukoba između migranata i policije a tisuće su premještene i vraćene za dva dana.

U Grčkoj je trenutno 66.000 migranata, prema službenim podacima.