Komentar

Reis Kavazović svjesno laže Bošnjake da su migrantske horde izbjeglice-muslimani

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazović, održao je na Igmanu, (02.08.2019.) hutbu, pod naslovom ”Našu vjeru nazivaju militantnom i pripremaju nove zločine”, u kojoj je, između ostalog, rekao- kako je tovariti na leđa krivicu bosanskim muslimanima i okrivljavati ih zbog svjetskog problema izbjeglica, samo zato što su te izbjeglice dobrim dijelom muslimani, nečasna rabota i jasna zla namjera.

Zaboravio je Reis Kavazović da Bošnjacima nikada nisu smetale ratne izbjeglice, koje u posljednje vrijeme rijetko dolaze u BiH.
Njih su zamijenile horde ilegalnih migranata, koji su ciljano usmjereni i naseljeni u migrantskim centrima samo na područja gdje žive Bošnjaci.
Konačno je došlo vrijeme da Reis Kavazović prestane lagati Bošnjake i stvari nazove pravim imenom, a to znači da termin ”izbjeglice” svjesno i namjerno ne potura Bošnjacima, kada je potpuno bjelodano da se radi o migrantskim hordama koje uzurpiraju preostali životni prostor Bošnjaka.

To što neki, možda čak i opravdano, tovare na leđa krivicu bosanskim muslimanima, zbog prihvata ilegalnih migranata, najvećim dijelom odgovornost snosi Islamska zajednica, koja je u više navrata, sa desetinama hiljada maraka pomogla njihov uvoz iz Srbije.

Migranti svakodnevno dolaze u BiH, već uhodanim rutama i nalaze im smještaj samo među Bošnjacima, a napetost među njima vremenom raste.

Kako će se Islamska zajednica opravdati kada horde migranata smještene u migrantske centre, poput onog na Vučjaku, krenu u ”slobodu”, jer su to ljudi koje je neko pokrenuo zarad svojih ciljeva i nije humano da ih se unedogled drži kao u zatvoru?

Islamska zajednica je odavno priznala da nije u stanju riješiti migrantsku krizu, ali smo vidjeli da je u stanju svojim nepromišljenim potezima da je pogorša, jer je već postalo potpuno očigledno i jasno da što god budu bolji uslovi za prihvat i smještaj migranata u BiH njih će ovdje biti sve više.

Hamza Hajdarević