Ostalo

Reakcija Muzičke omladine Bihać na pisanje portala Antimigrant

Na adresu portala Antimigrant.ba stiglo je pismo Muzičke omladine Bihać, kao reakcija na članak objavljen pod naslovom “Kako je tzv. muzička omladina Bihaća prodala Bihać” koje u cijelosti prenosimo:

Poštovani,

Prije svega pišem Vam namjerno sa svog privatnog e-maila sa imenom i prezimenom dok se na Vašem portalu objavlju tekstovi bez potpisa.

Za Vašu informaciju, Muzička omladina Bihać je osnovana prije cca 15 godina, a Revijalni orkestar muzičke omladine djeluje 8-9 godina. Naša misija je poticanje i afirmiranje mladih muzičara. Članovi Udruženja su učenici i profesori JU Umjetnička škola “Nusret Keskin-Braco” iz Bihaća, te godinama učestvujemo na svim značajnijim kulturno-umjetničkim manifestacijama na USK pa i na Bihaćkom ljetu. Svoju empatiju prema gradu u kojem živimo smo pokazali mnogo puta, jedan od primjera je i humanitarni koncert nakon požara u našoj bolnici, gdje smo ugostili i regionalne zvijezde a pojedinačno smo učestvovali u niz humanitarnih koncerata za pomoć i liječenje naših sugrađana.
O uspjehu u našem pedagoškom radu govori činjenica da su neki od naših članova danas akademski muzičari.
Lično sam kao poslijeratni student Muzičke akademije u Sarajevu bio učesnik niz radionica i regionalnih simfonijskih orkestara u kojem sam svirao zajedno sa kolegama iz Srbije, Albanije, Hrvatske, Slovenije i za mene je muzika uvijek bila dodirna tačka za sve kulture i narode DOBRE VOLJE!
Stoga smatram neprimjerenim tekst objavljen na Vašem portalu sa bombastičnim nazivom “Kako je tzv. Muzička omladina prodala Bihać”!
Donekle shvatam strah od nepoznatog i Vaše stavove, ali Vam to ne daje za pravo da pljujete svakog ko ne razmišlja kao Vi!
O Vašoj hrabrosti govori i to da ispod objavljenih tekstova ne stoji ime autora.
Na kraju, tražim od Vas da objavite javno izvinjenje na Vašoj stranici!

S poštovanjem
Sanel Kabiljagić