Komentar

Raskrinkavanje portala Raskrinkavanje.ba

Posljednjih mjesec dana portal Antimigrant.ba ponovo je postao predmet „stručne“ analize i kritike. Ovoga puta ”stručnu” analizu je uradio izvjesni Emir Zulejhić, na portalu ”Raskrinkavanje.ba”.

S pravom se pitamo šta bi ovaj svijet da nam nije takvih boraca za istinu, koji običnom narodu otvaraju oči i raskrinkavaju svaku laž.

Na samom početku ”raskrinkavanja” Zulejhić se ukratko pozabavio počecima objava na portalu Antimigrant.ba, tvrdnjom kako je portal posvećen širenju mržnje prema migrantima jer su uglavnom pisane negativne objave o njima.

Ako je Zulejhić komparirao objave portala Antimigrant.ba (u što čisto sumnjam s obzirom na preko 1600 stotina raznih objava za četiri mjeseca)  sa drugim dnevnim portalima, mogao je s zaključiti da je vrlo malo vijesti koje pozitivno govore o migrantima.

Objave su se uglavnom odnosile na međusobne sukobe migranata, pljačke imovine domaćeg stanovništva, razbojništva na ulicama, krađe, sukobe sa policijom….

Središnja tema njegove ”stručne analize raskinkavanja” odnosila se na FB stranicu Antimigrant.ba, koja je u nekoliko navrata blokirana, a potom trajno uklonjena.

Nije nikakva tajna da postoje  administratori Facebook-a , poput Banjalučanina Duška Bijelića,  koji  imaju zadatak da ”sprečavaju bilo kakvo vrijeđanje na društvenoj mreži”.

Postavljamo pitanje  Emiru Zulejhiću, šta ako nekom administratoru FB, poput Bijedića, nismo po volji, pa nas može blokirati kad god poželi?

To dokazuje da za blokadu fb stranice nisu potrebni nikakvi agenti FB, dovoljno je da samo neki nadobudni administrator FB, za jugoistočnu Evropu, ljubitelj migranata postoji, i onda tebe nema.

Također,  nije nikakva tajna da nečiji FB profil može postati meta nekoliko ”volonterki”, kojima su migranti hljeb, pa da te prijave iz osvete, jer im kvariš unosan posao ”volontiranja” pa možeš uskoro očekivati da ti profil bude izbrisan.

Jedino je šteta što nam politolog Zulejhić, osim što je pokazao da je na strani ilegalnih migranata, nije dao svoj prijedlog rješenja migrantske krize, umjesto što se bavi, za njega životnim poslom ”raskrinkavanja”.

Hamza Hajdarević