BIZNIS INKLUZIJE

PROMIGRANTSKA MAFIJA predstavlja specijalitete iz Afrike i Azije

Promigrantska mafija ne bira sredstva da Bošnjacima zlo migrantskih bandi predstavi kao nešto uzvišeno, protiv čega ne treba “imati predrasude”. Nakon što su bošnjačke patnje u konclogoru Trnopolje poistovjetili sa “migrantskim patnjama”, te nakon što je reis Kavazović bošnjačku žrtvu genocida poistovijetio sa migrantskim bandama, sada su se usudili da nam migrantske horde predstavljaju kroz “internacionalne kuhinje” i “specijalitete” iz Afrike i Azije. Zar oni misle da će ta ubleha zamagliti strah i patnju građana čiji životi su uništeni nakon što su im naseljene horde bandita i manijaka?

U nastavku evo informacije o ovoj bezočnoj manipulaciji…

“Dan internacionalnih kuhinja” u Hadžićima, pravit će se jela zemalja iz kojih dolaze migranti

Ispred planinarskog doma Brezovača u Hadžićima kod Sarajeva u subotu (26.09.) će biti održan “Dan internacionalnih kuhinja” u organizaciji Udruženja ASUS i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Kako su naveli organizatori “Dan internacionalnih kuhinja” ima za cilj razbiti predrasude i stigmu vezanu za migrantsku populaciju smještenu na području Kantona Sarajevo i cijeloj BiH.

Osim toga, ovom aktivnošću Udruženje ASUS, u skladu s programskim ciljevima, nastoji poboljšati položaj migrantske populacije smještene u prihvatnom centru Ušivak u Hadžićima.

“Činjenica je da svjedočimo konstantom prilivu izbjeglica za koje nema adekvatnog rješenja na svim nivoima vlasti. Jedan od primarnih ciljeva internacionalnog dana kuhinja je utjecaj na lokalno stanovništvo kako bi se krenulo putem razbijanja predrasuda i stigme vezane za migrantsku populaciju”, naveli su organizatori.

“Dan internacionalnih kuhinja” održat će se na popularnom izletištu Brezovača, nadomak Hadžića.

Na navedenoj lokaciji planirano je da se održi prezentacija najpoznatijih jela iz nacionalnih kuhinja Afganistana, Iraka, Irana, Kameruna, Maroka i Pakistana.

Za pripremanje jela zadužene su pretežno dame koje su smještene u prihvatnom centru Ušivak koje će u kuhinji na Brezovači, uz lokalnu pomoć, pripremati različita jela iz vlastitog repertoara.

“Pozivamo sve zainteresovane građane, a u skladu s propisanim mjerama opreza, da uveličaju ovaj događaj koji ima za cilj da relaksira zategnute odnose između lokalnog stanovništva i migrantske populacije”, poručili su organizatori.