AKTUELNO

Promigrantska mafija naoružana vatrenim oružjem! Evo koga su štitili lažni humanitarci i kvazimuslimani!

Pripadnici Granične policije BiH postupajući po nalogu tužiteljice Posebnog odjela za organizirani kriminal Tužilaštva BiH, na 11 lokacija širom BiH vrše pretrese objekata i vozila prilikom čega je uhapšeno i 11 osoba.
Kako se navodi u saopćenju Tužilaštva BiH, pretresi su vršeni i u Brčkom te Modriči, a aktivnosti su usmjerene na 12 osumnjičenih osoba, koje su pod višemjesečnom istragom, zbog kaznenih djela organiziranog kriminala i krijumčarenja migranata, sa područja Bosne i Hercegovine, prema Hrvatskoj i zemljama EU.
“Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelujući organizirano i u međusobno povezanim radnjama i aktivnostima, vršili krijumčarenje većeg broja ilegalnih migranata, koji su nezakonito boravili u BiH, kojima su za novčanu naknadu organizirali nezakonit transport i krijumčarenje u Hrvatsku i dalje prema zemljama EU”, navodi se u saopćenju.
Također, u okviru pretresa, pronađena je i veća količina oružja i streljiva, čija nabava i posjedovanje građanima nije dozvoljena.
Nakon što se provedu sve istražne radnje, postupajuća tužiteljica donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.
Povodom akcije “Zapad” oglasili su se i iz Granične policije BiH te su naveli kako se akcija realizira od ranih jutarnjih sati.
“Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i jedinica Granične policije BiH Orašje, Brčko, Bijeljina, Trebinje te jedinica za podršku i kontrolu terenskih ureda GPBiH Sjeveroistok Bijeljina, Istok Višegrad i Jug Čapljina pod nadzorom Tužilaštva BiH, a prema naredbi Suda BiH, od ranih jutarnjih sati, 24. maja 2022. godine, realiziraju operativnu akciju kodnog naziva ‘Zapad’ prilikom čega se vrše pretresi na 11 lokacija”, saopćeno je.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/granicna-policija-bih-pokrenula-akciju-zapad-uhapseno-11-osoba-sirom-bih/220524028